Mexicaanse peso hersteld

Mexico krabbelt op

De Mexicaanse peso zat de afgelopen maanden in een dip, sinds Donald Trump tot president van de Verenigde Staten is gekozen. De afgelopen maand is de valuta echter weer wat opgekrabbeld.

Na de Amerikaanse verkiezingen was het erg onzeker wat er zou gebeuren met de Mexicaanse peso (MXN). Men was bang dat Mexico de gevolgen van de verslechterende economische en politieke relatie met de Verenigde Staten zou gaan voelen en dat dit tot uiting zou komen op de valutamarkt. De Mexicaanse peso verzwakte tot 23 peso voor één euro, terwijl dit een aantal dagen eerder nog 20,10 peso voor één euro was.

Storm in een glas water?

In 2017 is de waarde van de Mexicaanse peso ten opzichte van de Euro weer met 8% gestegen. Sterker nog, momenteel is de valuta zelfs weer op het niveau van voor de verkiezingsuitslag. Je kunt dus wel stellen dat de crisis enigszins voorbij is. Het lijkt dan ook dat de gevolgen van Trump’s maatregelen minder groot zijn dan verwacht, op commercieel gebied, ten minste. Dit wordt ondersteund door meerdere hoge Amerikaanse regeringsfunctionarissen, die laten weten dat we geen grote veranderingen hoeven te verwachten wat betreft de NAFTA (North American Free Trade Arrangement) – en dat terwijl Trump eerder zei dat dit verdrag enkel voordelen te bieden heeft voor Mexico. Toch zijn er wel veranderingen mogelijk wat betreft verhoging van importtarieven, bijvoorbeeld.

Mexicaanse peso en vertrouwen

Doordat de maatregelen allemaal wel mee blijken te vallen, hebben beleggers weer meer vertrouwen in de koers van de Mexicaanse peso. Het feit dat de koers op dit moment weer goed loopt is echter niet alleen daaraan te danken, maar ook aan goede interventie van de Mexicaanse Centrale Bank. Deze heeft goed werk verricht om te zorgen dat de koers niet nog verder daalde toen het snel bergafwaarts liep.

Related Post

Tagged with:

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.