Euro voorlopig stabiel

Euro blijft stabiel

Na de gunstige uitslag van de eerste ronde van de Franse verkiezingen steeg de waarde van de Euro. Maar sindsdien is er maar weinig gebeurd, verrassend genoeg. Het is daarom nog onzeker wat ons precies te wachten staat.

Een Reuters rapport dat werd gepubliceerd op dinsdag 25 april suggereerde dat de Europese Centrale Bank maar weinig wil veranderen aan het monetaire beleid, hoewel de deur toch op een kiertje blijft staan. Volgens experts zou een wat strakker economisch beleid nu helemaal geen slecht idee zijn, omdat dit moet zorgen voor een stevigere positie voor de Euro. De ECB wil echter voorzichtig blijven met het aankondigen van nieuwe maatregelen, om de redelijk stabiele groei van de economie niet te verstoren.

Mario Draghi, voorzitter van de ECB, is in de positie om de deur voor een strakker beleid nog iets verder open te zetten. Een goed moment zou op 8 juni in Estland zijn, wanneer de ECB hier weer een belangrijke vergadering belegt. Dan is het bovendien ook waarschijnlijker dat er een duidelijke, positieve groei binnen de Euro-Zone zichtbaar is. Op dit moment is de economie vooral in Zuid-Europese landen nog niet dermate stabiel dat de ECB het aandurft om veranderingen door te voeren. Vooral in die landen is het belangrijk dat bedrijven en consumenten het geld nog flink laten rollen.

In vergelijking met de Britse Pond, is de Euro verassend stabiel gebleven tijdens al het rumoer van de verkiezingen in verschillende landen, onder andere. Ten opzichte van de Japanse Yen is de Euro wel gegroeid, maar dat heeft meer te maken met de problemen van de Yen dan met de kwaliteiten van de Euro. Misschien dat de definitieve uitslag van de Franse verkiezingen hier wel verandering in kan brengen, maar dat is allemaal nog koffiedik kijken.

Related Post

Tagged with:

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.