Word een Succesvolle Binary Options Trader in 10 Stappen

Handelen in binary options is simpel, toch? Je opent een account, stort wat geld, kiest een binary option, klikt ‘high’ of ‘low’, zet geld in, plaatst de trade… en wacht rustig af tot je winst binnenkomt.

Tenminste, volgens veel sites en advertenties is dat ongeveer hoe het gaat. Simpel als 1-2-3. Nu is het ook zo dat al die stappen die we hierboven beschreven allemaal waar zijn, tot dat laatste puntje. Want vlot door de site van een broker heen klikken en een trade plaatsen kan iedereen, maar een succesvol handelaar worden is natuurlijk een ander verhaal. Om echt geld te kunnen verdienen met binary options moet je een betrouwbare trading methode hebben, waarmee je op consistente basis succesvolle trades maakt. Daarnaast moet je slim en verstandig met je geld om kunnen gaan, en de discipline hebben om je aan je plan te houden – nooit meer of vaker inzetten dan je met jezelf hebt afgesproken.

Om je goed op weg te hebben hebben wij van BeursMeesters hier het ultieme stappenplan voor je. 10 Stappen waarmee je een succesvolle binary options trader kunt worden. Niet een trader die vertrouwt op geluk en uiteindelijk gegarandeerd verliest, maar een trader die vertrouwt op zijn kennis en vaardigheden… en daarmee wint.

Stap 1 – Leer alles wat je moet weten over binary options en handelen

Voor elk avontuur dat je aangaat gaat het erom dat je weet waar je mee bezig bent. Handelen in binary options is daarop geen uitzondering. Het is ontzettende belangrijk dat je op de hoogte bent van alle markten, hoe ze werken en hoe je moet handelen om überhaupt succesvol te kunnen zijn op dit gebied. Als je ‘een beetje geïnteresserd bent’ en ‘die binary options lijken je wel interessant’, geen probleem, maar ga er niet vanuit dat je ooit een succesvolle trader wordt. Niet op de lange termijn in ieder geval. Research is de eerste stap naar het ontwikkelen van een trading methode, wat essentieel is om succesvol te kunnen zijn.

Stap 2 – Goed een goede Broker

Als je de noodzakelijke kennis hebt opgedaan, dan is het zaak om een goede broker te zoeken. Een trader die ook daadwerkelijk de trading features biedt die je nodig hebt om je doelstellingen te kunnen halen. Dus: betrouwbaar, goed aangeschreven in de markt, en uitgerust met een veelvoud aan handige features waar je als trader voordeel uit kunt halen. Ook hier geldt: eerst research doen. En vergeet niet dat je nooit te kritisch kunt zijn!

Stap 3. Zorg dat je een trading methode hebt

Hoe kun je jezelf het extra voordeel geven dat nodig is om succesvol te zijn? In de basis is het natuurlijk zo dat de factoren geluk en toeval altijd een rol spelen. Bij elke trade die je maakt loop je een risico. Dit kun je natuurlijk nooit volledig uitsluiten, maar je kunt wel leren om je risico zo klein mogelijk te houden en je kansen om een trade te verliezen verkleinen. Hoe? Door goed te kijken naar patronen in de markt. En op basis daarvan een methode te ontwikkelen die je kunt testen. Met die methode kun je vervolgens beter en onderbouwd besluiten of je in een trade moet stappen of juist moet verlaten, waarmee je voorkomt dat je trades verliest. Nu horen we je denken: ‘Alles leuk en wel, maar zo’n systeem tover ik niet zomaar even uit m’n hoge hoed…’. Klopt, en gelukkig zijn er ontelbaar veel gratis systemen beschikbaar die je kunt gebruiken om te testen. Denk bijvoorbeeld aan superhandige charting methodes die gewoon voor het oprapen liggen.

Stap 4. Maak gebruik van backtesting om je trading methode te testen

Als je eenmaal een aantal interessante trading methoden hebt gevonden, is het zaak deze te gaan testen. Gebruik hiervoor de backtesting methode, waarbij je historische marktgegevens gebruikt om te zien hoe deze methodes in het verleden zouden hebben gepresteerd. Zou je inderdaad succesvolle trades hebben gemaakt als je dit systeem had gebruikt? Backtesting is veel sneller gedaan dan demo testing, en scheelt je dus een hoop tijd (en geld). Zorg wel dat je dit altijd gedaan hebt vóórdat je aan demo testing begint, zodat je zeker weet dat je op de juiste weg bent en niet de verkeerde methode gaat testen met live data.

Stap 5. Test je trading methode met een demo account

Heb je een trading methode gevonden die zich heeft bewezen op basis van historische data? Mooi, dan is het tijd voor een ‘proefritje’ met een demo account. Verscheidene grote binary options brokers bieden demo accounts aan (vaak zelfs gratis), waarmee je trades kunt doen met virtueel geld. Het grote voordeel is dat je echte trades maakt met live data, zonder dat je een financieel risico loopt. Zo kun je dus op je gemak (en zonder beginnersstress!) kijken of je trading methode in het echt ook succesvol is, voordat je overstapt naar het echte werk. Met echt geld. En echte winst (en verlies). Je zult nog tegen genoeg hordes aanlopen als je je trading methode test – of het nu met historische of real time data is. Als je daar dus al direct echt geld op zou inzetten, dan kost het je geld. Punt.

Stap 6. Blijf testen, blijf leren

Het leerproces gaat altijd door. Dus ook als je op het punt bent dat je winst maakt met handelen in binary options; blijf je verdiepen in assets, markten en nieuwe ontwikkelen. En blijf je trading methode fijnslijpen. De markt is namelijk altijd in beweging, dus jij als trader moet ook flexibel zijn en kunnen meebewegen als dat nodig is. Neem nooit genoegen met een status quo, blijf je doorontwikkelingen, en je mogelijke successen zullen nog groter zijn.

Stap 7. Zorg dat je leven in balans is

Klinkt misschien wat zweverig, maar neem van ons aan dat het een niet te onderschatten aspect is van handelen. Als je je volledig in het handelen stort, loop je de kans dat je jezelf voorbij rent. Laat je daarentegen de teugels teveel vieren, dan zul je niet veel geld gaan verdienen. Balans dus, waarbij handelen, werk, relaties en andere belangrijke zaken in je leven goed op elkaar afgestemd zijn.

Stap 8. Zorg dat je gezond blijft

We blijven nog even in deze hoek. Het zal je namelijk verbazen hoeveel traders dit onderschatten. Het mentale aspect is een belangrijk onderdeel van handelen. Als je dus niet goed eet, beweegt en slaapt, dan is het lastig om met een frisse geest te kunnen handelen. En een frisse geest is nodig om scherpe beslissingen te kunnen maken, soms in een split second. Is je lichaam dus niet in balans, dan heeft dit invloed op je mentale toestand, en dat gaat je uiteindelijk verliezen opleveren die je had kunnen voorkomen. Daarnaast loop je op die manier ook kans om op te branden. Een gezond lichaam en een gezonde geest zorgen voor een gezonde balans op je account.

Stap 9. Schrijf je handelsplan op en stel realistische doelen

Serieus handelen in binary options kan een bijzonder complexe aangelegenheid worden, dus het is handig dat je een handelsplan op papier zet. Wat zoal? Een gedetailleerde beschrijving van je trading systeem, een checklist die je gebruikt voordat je in een trade stapt (zodat je niet per ongeluk een belangrijke stap overslaat), en andere belangrijke zaken zoals je agenda en wat je wil wilt bereiken met traden. Deze doelen die je stelt moeten natuurlijk wel echt haalbaar zijn. Ook is het slim om een al je handelsactiviteiten te noteren, zo dat je kan zien welke stappen je hebt gemaakt en wat je vooral niet meer moet doen om nog succesvoller te worden.

Stap 10. Ken jezelf

De laatste stap, en de allerbelangrijkste. Jouw karakter, jouw psyche, kan je maken of breken als het op handelen aankomt. Ook al is je trading systeem nog zo goed, ook al ken je de markten, de economie, volg je het financiële nieuws met een passie en weet je moeiteloos analyses op je trading activiteiten los te laten, het komt er uiteindelijk op neer hoe jij als persoon bent. Als je niet goed op de hoogte bent van hoe je in elkaar zit, hoe je met emoties omgaat, wat je motivaties zijn, en niet te vergeten je zwakke plekken, dan zul je niet succesvol worden. Om goed te worden in binary options trading is het essentieel dat je consistent bent, en dus een ijzersterke zelfdiscipline moet hebben. Simpel gezegd: maak een plan en stick to it. Met alles wat je hebt. Het is een van de moeilijkste aspecten van handelen, maar kan je tegelijkertijd heel veel brengen, zowel financieel als in het algemeen.

Als het goed is heb je nu een beter idee van wat er allemaal bij komt kijken als je begint te handelen in binary options. Mocht je tot dusver gedacht hebben dat het makkelijk was en min of meer vanzelf zou gaan, dan begrijp je nu beter dat het gewoon ook hard werken is. Het kan ook zijn dat je eigenlijk gewoon geen idee had wat er allemaal voor nodig is om goed te kunnen beginnen of door de bomen het bos niet meer zag. Hopelijk hebben we je met dit stappenplan een beetje de weg kunnen wijzen. Rest ons nog maar één ding om te zeggen: veel geluk en vooral veel winstgevende trades!