Price Action

Handelen in binary options betekent per definitie dat je risico’s neemt, maar daarom hoeft het nog niet een complete gok te zijn, waarbij alles volledig afhangt van toeval en geluk. Zo kun je gebruik maken van verschillende soorten analyses om betere trading beslissingen te kunnen nemen die je kansen op succes vergroten. Een andere methode, die helaas vaak over het hoofd wordt gezien, is ‘price action’.

Wat is Price Action?

Price Action is een theoretische benadering waarmee je bepaalt welke kans de prijs op gaat bewegen, gebaseerd op wat de prijs op dat moment doet. Bij fundamentele analyses vertrouw je op het interpreteren van gebeurtenissen rondom de markt, bij technische analyses op indicatoren die dicht bij de prijs zelf liggen. Price action daarentegen brengt je direct naar de bron.

En aangezien je handelt in de prijs, is het natuurlijk het meest voor de hand liggend dat je de prijs zelf laat vertellen wat je moet doen!

Gebruik Maken van Price Action bij Binary Options Trading

Als je gebruik maakt van price action om je beslissing voor een trade te maken, kijk je naar patronen in de prijs zelf die voorspelbare uitkomsten hebben. Een van de voordelen van price action is dat de patronen die voorkomen in één markt, vaak ook voorkomen in een andere markt. Deze patronen hebben namelijk de neiging zichzelf te herhalen. Als je deze patronen leert herkennen, kun je daar je trades op instellen.

Laten we er een Forex binary options voorbeeld bij pakken om te laten zien hoe dit nu eigenlijk werkt. Een veel gebruikt price action patroon waar veel traders mee werken is de ‘inside-4-bar’. Dit patroon ziet eruit als vier smalle staven die allemaal ‘binnen’ de lengte vallen van de staaf die er direct op volgt (er kan ook sprake zijn van overlap van staven).

Dit is een breakout patroon, zonder specifieke richting. Je kunt dus besluiten om een binary options double one touch trade te plaatsen. Daarbij zet je een specifieke trigger aan beide kanten van de formatie, met een bepaalde afstand ertussen waarbinnen jij denkt dat de prijs naartoe gaat binnen een bepaalde tijdsperiode. Als een van beide triggers wordt geraakt binnen de expiry time, dan win je de trade.

Dit zijn regels waarmee je een trade ingaat, daarnaast is het ook aan te raden dat je de regels ontwikkelt waarmee je voor een exit van de trade kiest. Met een binary options trade heb je altijd de mogelijkheid de trade eerder te verlaten. Je zit er dus niet voor onbepaalde tijd in zoals bij een gewone trade. Er is immers een vastgesteld moment waarop de trade afloopt, tenzij je besluit er eerder uit te stappen met ofwel een gedeeltelijke winst of verlies. Je moet dus bepalen hoe je je expiry time kiest, en hoe je bepaalt of je de trade eerder verlaat. Dit zijn hele specifieke keuzes, waarbij je niet zomaar willekeurig een moment kiest.

Hoewel price action heel betrouwbaar kan zijn, werkt het bij sommige marktcondities beter dan bij andere. Ook zijn sommige formaties wat intuïtiever dan andere. Daarnaast moet je natuurlijk leren hoe je de beste set ups herkent en hoe je die binnen de gegeven context moet interpreteren.
Zoals met elke strategie is het dus van belang dat je jouw methode eerst test met historische data van de assets waarin je wilt handelen. Daarna maak je de stap naar een demo account waar je met echte data en virtueel geld je bevindingen uitvoerig kunt testen voordat je overstapt op handelen met echt geld.