Fibonacci Retracements

Fibonacci Retracements zijn een populaire methode bij handelaren om een strategie te ontwikkelen waarmee succesvoller kan worden gehandeld in binary options. Laat je niet afschrikken door de ingewikkelde naam, want Fibonacci Retracements zijn in de basis eenvoudig te begrijpen – als je maar een aantal belangrijke getallen weet te onthouden!

Wat is de Fibonacci Retracement Tool?

Voor elk aandeel, elke commodity, of in dit geval; binary option, kun je de prijsbeweging terugzien op een prijs versus tijd grafiek. Zo zie je direct wat de hoge en lage punten van de prijs van de optie gedurende een bepaalde periode.

Fibonacci Retracements gebruiken de hoge en lage prijsniveau’s van elke optie en vormen zo horizontale lijnen over de grafiek. 100% en 0% lijnen worden gezet langs de hoogste en laagste punten. Vervolgens worden er nog drie extra lijnen tussen gezet, op 61,8%, 50% en 38,2%. Deze percentages zijn mathematisch berekend en zijn hetzelfde voor alle Fibonacci Retracements.

Het is historisch aangetoond dat wanneer de prijs van een aandeel beweegt, de support en resistance lijnen meestal heel dichtbij of op deze lijnen liggen. Zo kan een handelaar dus beter inschatten hoe een investering zal reageren op veranderingen in de markt.

Hoe Helpen Fibonacci Retracements bij Binary Options Trading?

De lijnen met percentages op de grafiek helpen je te voorspellen wanneer veranderingen gaan plaats vinden, zodat je beter kunt inschatten wanneer het juiste moment zich voordoet om je binary option te kopen of juist verkopen. Ter illustratie: als sprake is van een neerwaartse trend na het laagste punt, dan verwachten we volgens de Fibonacci Retracement dat de optie gaat stijgen, maar nooit verder dan een van de Fibonacci percentages. Kortom, dan is het dus aan te raden de optie te kopen en in te zetten op een prijsdaling voordat het prijsniveau ofwel de 38,2% of 50% lijn aantikt, wat in lijn is met eerdere trends in de markt.

De voorspelling dat de optie gaat stijgen boven de 61,8% lijn gaat dus in tegen de Fibonacci Retracement en het ligt voor de hand dat dit niet realistisch is, wat zou resulteren in potentieel verlies van je trade.

Zijn Fibonacci Retracements Waterdicht?

Daar kunnen we kort over zijn: Nee, dat zijn ze niet. Hoewel Fibonacci Retracement een goede indicator is van eerdere trends waarmee toekomstige trends voorspeld kunnen worden, zijn er simpelweg veel factoren die voor afwijkingen kunnen zorgen. Een onervaren trader zou bijvoorbeeld de Fibonacci Retracements gebruiken zoals ze op de grafiek staan afgebeeld. Een ervaren trader daarentegen weet dat hij de percentages hier en daar moet aanpassen om beter te passen bij de layout van de grafiek van een bepaald asset, wat dus een betere, meer zuivere voorspelling tot gevolg heeft.

Als je meer ervaren bent met het toepassen van Fibonacci Retracements tijdens binary options trading, kun je beter inschatten of de Fibonacci lijnen goed staan of nog wat aanpassingen vereisen.

Daar komt nog bij dat de markt vluchtig en grillig is. Het is dus onmogelijk om met 100% zekerheid te zeggen dat een bepaalde gebeurtenis op een bepaald moment gaat plaats vinden. Waarmee we terug zijn beland bij het punt waarmee je altijd rekening moet houden: handelen in binary options is nooit zonder risico.

Op welk type Binary Options kun je Fibonacci Retracements toepassen?

Aangezien Fibonacci Retracements feitelijk gewoon de mogelijke trends in een markt laten zien, kunnen ze gebruikt worden voor elk soort binary option. Zoals voor elke investering geldt, raden we je altijd aan om dergelijke strategieën eerst toe te passen op simpele binary options – zoals de high/low options – voordat je overstapt naar meer gecompliceerde binary options, zoals de double touch options bijvoorbeeld.

Bottom line: Fibonacci Retracements is een mathematische tool die veelvuldig gebruikt en getest is. En dat maakt het tot een tool waarmee je veel beter onderbouwde beslissingen kunt nemen voordat je besluit een trade te maken. Neem dus de tijd om het proces goed te leren begrijpen, oefen veelvuldig met een demo account en praat ook met ervaren traders om te leren hoe zij Fibonacci Retracements toepassen in hun trading strategie. En voor je het weet, ben jij zelf een van hen…