Range and Boundary Options

Er zijn verschillende manieren waarop je een trade kunt maken als je handelt in binary options. De meest voorkomende bet is natuurlijk het simpele concept waarbij je voorspelt of de prijs van de onderliggende asset omhoog of omlaag gaat. Dit is een up-down of call-put option. De meeste traders die net zijn begonnen, kiezen voor deze optie, en schakelen gaandeweg ook over naar meer gecompliceerde bets. Een voorbeeld daarvan is een range binary option.

Range Binaries / Tunnel Bets / Boundary Options Trading

Range Options worden ook wel tunnel bets of boundary options genoemd. Bij deze vorm van binary options trading voorspel je of de prijs van een asset binnen of buiten een vooraf vastgestelde prijs range eindigt.
Je kunt een ‘in range’ trade plaatsen, waarbij je wint als de prijs binnen de range eindigt, of een ‘out of range’ trade. Hier moet de prijs dus buiten de rangen vallen om te winnen.

Range Binary Options: Hoe werkt Range Trading?

Range trading wordt steeds populairder bij handelaren, zeker bij degenen die op zoek zijn naar hoge returns. Het probleem is alleen dat niet alle binary options traders dit type trading instrument aanbiedt. Van alle legitieme binary brokers die we aanbevelen, biedt een aantal de mogelijkheid om te handelen in boundary options.

We zullen nu uitleggen hoe range trading precies werkt en hoe je ervan kunt profiteren. Je komt erachter wat de uitdagingen zijn die je krijgt als je je positie bij deze bet moet bepalen. Als je nog maar net in de wereld van binary options bent gestapt, raden we je aan eerst ervaring op te doen met klassieke up/down options, voordat je overstapt naar deze variant.

Aan het eind geven we je nog een overzicht van de binary options brokers (met een hoge waardering) die range trading aanbieden.

Basisbeginselen van Boundary Trading

Een boundary trade uitvoeren is simpel en makkelijk te begrijpen, ook al is de strategie om een winnende trade te kiezen complex. Kortom, laten we beginnen bij het begin.

Zoals we eerder aangaven gaat het er bij range trading om dat je moet voorspellen of de prijs van een asset binnen of buiten een bepaalde prijs range valt. Deze range is vastgesteld door de broker.

Aan jou dus om de asset te kiezen waarin je wilt handelen, hoeveel je wilt inzetten en of de eindprijs binnen of buiten de range van de broker valt.

Op een prijsgrafiek zie je de hoge en lage prijzen die de boundary (of ‘tunnel’) bepalen. De range wordt in een andere kleur weergegeven dan de rest van de grafiek. Als de trade eenmaal uitgevoerd is (‘actief’ is), wordt de prijsbeweging van de asset weergegeven op basis van de huidige markt voor die asset.

Als je kiest voor een inside boundary option, dan eindigt je trade in the money als de prijs binnen de door de broker gestelde range eindigt. Eindigt de prijs buiten deze range, terwijl jij anders had voorspeld, dan verlies je je investering voor deze trade.

Een range binary option kan al na 30 minuten aflopen, maar ook binnen 24 uur bijvoorbeeld. Dit hangt vooral af van de broker die de trade aanbiedt.

Hoe verdien je geld met Range Binary Options

Als je gegarandeerd geld wilt verliezen, moet je aan range trading beginnen zonder enig onderzoek vooraf te doen of ook maar iets te weten van de markt van de onderliggende asset. Als je niet enige basiskennis hebt van de factoren die de waarde van een asset kunnen beïnvloeden, dan heb je weinig kans om structureel succesvol te kunnen handelen in range binary options.

Laten we naar een aantal voorbeelden kijken die laten zien wat wél de juiste benadering is voor range trading.

Voorbeeld #1
Stel je wilt inzetten op aandelen van Google, die tegen een prijs van $600 verhandeld worden. Stel daarnaast dat de kwartaalcijfers bijna bekend worden gemaakt en je vermoedt dat deze in lijn zijn met de voorspellingen van de analysten. Daarop gebaseerd denk je dat de aandelenprijs licht naar boven en beneden fluctueert, maar in de basis onveranderd blijft.

In deze voorbeeldsituatie biedt de binary broker een boundary option aan met een prijs range tussen $610 en $615.

Aangezien je ervan overtuigd bent dat de aandelenprijs amper omhoog zal gaan – maar vooral opzij verschuift – is dit het moment om een trade buiten de range te maken.

Voorbeeld #2
Laten we voor een ander voorbeeld een EUR/USD currency pair kiezen.

Stel dat deze currency pair wordt verhandeld op een prijsniveau van 1.22, net voordat de chairman van de Federal Reserve, Ben Bernanke, op het punt staat om aan te kondigen of er een nieuwe ronde van ‘quantitative easing’ (QE) gepland staat.

Stel daarnaast dat de binary options broker waarbij je handelt een EUR/USD range option aanbiedt, waarbij de range is vastgesteld op 1.225 tot 1.228.
Als je er vervolgens vanuit gaat dat de Federal Reserve inderdaad kiest voor een nieuwe ronde van QE, dan zou je verwachten dat de EURO stijgt ten opzichte van de US Dollar, nadat de aankondiging is gedaan.

Als je in dat geval het vertrouwen hebt dat de currency pair een support level van 1.225 kan bereiken, dan doe je er goed een trade te maken met een bet waarbij de prijs ‘in range’ zal eindigen.
Als je echter denkt dat er geen volgende ronde van QE zal volgen, dan is het waarschijnlijk verstandiger te kiezen voor een bet die ‘out of range’ eindigt.

Zoals je ziet speelt in beide voorbeelden je kennis van de markt van de onderliggende assets een sleutelrol als het aankomt op een onderbouwde voorspelling van de prijsbewegingen. Om die reden kan range trading dus bijzonder winstgevend zijn voor traders die goed geïnformeerd zijn. Traders die daarentegen deze kennis ontberen zijn in principe overgeleverd aan het maken van een gok, wat doorgaans een garantie is voor verlies…

Aanbevolen Binary Option Brokers voor Range Trading

Zoals we al aangaven heb je bij slechts een aantal van de brokers die hoog aangeschreven staan de mogelijkheid om te handelen in boundary options. Daarmee willen we trouwens niet zeggen dat je alleen voor deze brokers zou moeten kiezen. Sterker nog, we raden je juist aan om een account te openen bij meerdere trading platformen, zodat je kunt kiezen voor de best mogelijke trades voor elke willekeurige asset.
Hieronder volgt een lijst van enkele top brokers, en alle features waarvan je profiteert als je besluit bij ze te gaan handelen.

24Option
Toch wel onze favoriet als het aankomt op range trading. 24Option bewijst al langere tijd dat het een betrouwbare broker is met een gebruiksvriendelijk platform. Ook op het gebied van payout percentages kunnen ze zich meten met de beste brokers. 24Option biedt een payout percentage dat kan oplopen tot 88% per succesvolle handeling. Bij sommige high-yield instrumenten die in het weekend beschikbaar zijn kan dit zomaar stijgen tot wel 360%. (Deze opties brengen een groter risico met zich mee). Naast boundary options heb je hier ook de mogelijkheid om te handelen in high/low, touch/no touch en 60 second binary options. Option24 heeft bovendien een indrukwekkende selectie van aandelen, commodities, currency pairs en indexen. Profiteer van alle voordelen die je als trader hebt bij 24Option.com. Ga vandaag nog naar hun website en open een account.

Banc de Binary
Waarschijnlijk is Banc de Binary dé binary options broker in de branche die het meest vertrouwd wordt door traders. Ze zijn al jaren in business, staan bekend om hun professionele en vakkundige klantenservice en bieden payout percentages aan die variëren tussen de 72% en 90% (hoewel ook hier geldt dat dit percentage bij sommige trades een stuk hoger ligt). Bij Banc de Binary kun je in meer commodities handelen dan bij de meeste concurrerende binary option brokers. Daarnaast kun je bij Banc de Binary terecht voor range options, 60 second options en profiteer je van platform-specifieke features, zoals de Option Builder. Grote plus daarnaast is dat je bij deze broker de mogelijkheid hebt om je trading skills te verfijnen met een live demo account. Redenen te over dus om direct naar de site van Banc de Binary te gaan en jouw account te openen.

OptionFair
Naast boundary options, heb je bij OptionFair ook de mogelijkheid om te handelen in high/low options en touch/no touch options. Daarnaast biedt OptionFair ook de superspannende 60 second options aan, die steeds populairder worden bij ervaren traders. Payout percentages bij OptionFair liggen gemiddeld tussen de 70% en 85%, met uitschieters naar 300% of meer bij enkele high-yield trades. Je kunt bij deze broker handelen in goud, zilver en olie, verschillende currency pairs en nog een mooie selectie aan aandelen en indexen. Ook biedt OptionFair een gratis account. Een meer dan goed excuus dus om er direct eentje te openen en hun trading platform uitvoerig te leren kennen en testen.

TradeRush
Op dit moment biedt TradeRush nog geen range trading aan, maar dit kan in de nabije toekomst veranderen. Toch hebben we TradeRush in de rijtje gezet, omdat er meerdere andere redenen zijn om deze broker aan te bevelen. Met slechts een minimumstorting ben je al ‘in business’ bij TradeRush. Groot voordeel daarbij is dat je al kunt handelen met een inzet van niet meer dan $10, waarmee je je risico bij elke trade dus enorm kunt beperken. Zeker als je net begint, of voor bepaalde soorten binary options kiest waarmee je nog meer ervaring moet opdoen, is dat een groot voordeel. TradeRush heeft een indrukwekkende lijst aan assets, waaronder ook meerdere aandelen en commodities die je niet zo snel bij andere binary options brokers zult vinden. Payout percentages liggen gemiddeld tussen de 70% en 81%. Niet de hoogste percentages in de business, maar daar staat tegenover dat je bij TradeRus in one touch options kunt handelen die maar liefst 500% van je investering kunnen opleveren. Bezoek TradeRush vandaag nog en registreer je voor een account.

AnyOption
Evenals bij TradeRush het geval is, vind je bij AnyOption geen boundary binary options. Maar ook deze broker heeft features die ervoor zorgen dat het meer dan het overwegen waard is om op dit platform te handelen. Zo hebben ze bij TradeRush bijvoorbeeld een van de uitgebreidste selecties aan assets die je bij de grote binary option brokers zult vinden. Hoewel de return percentage lager zijn dan je wellicht gewend bent – gemiddeld tussen de 65% en 71% – staat daar weer tegenover dat je 15% van je investering terugkrijgt als je trade out of the money eindigt. Daarnaast heeft AnyOption geïnvesteerd in meerdere handige features, zoals Profit Line, Roll Forward, Take Profit en Option+. Kortom, het is dus aan te raden om AnyOption te bezoeken, te ontdekken welke voordelen alle features jou kunnen opleveren, en direct een account te openen.

Tot zover de lijst. Voor een uitgebreider overzicht van goede binary options brokers, features, payout percentages, etc., kun je natuurlijk terecht bij onze brokers reviews.
Hoewel range trading op het eerste oog eenvoudig lijkt – de trade maken zelf is ook simpel natuurlijk – komt er meer bij kijken. Specifiek: je moet echt een goede kennis van de markten hebben voor de onderliggende assets om een weloverwogen keuze te maken. Daar staat of valt je succes mee. Stap je er te lichtzinnig in, dan ga je gegarandeerd nat en loop je het risico met dit type binary option snel door je budget heen te branden. Oefen dus eerst met een demo account, of begin met de simpelere high/low binary options en maak vervolgens pas de stap naar range trading.
Klaar om te beginnen? Open dan een account bij een van de brokers uit de lijst hierboven – of open zelfs accounts bij een aantal van hen. Op die manier profiteer je van verschillende voordelen en kun je per trade de juiste broker kiezen. Good luck!