Binary Options Ladder Trades

Nog maar een paar jaar geleden had vrijwel niemand ooit gehoord van binary options. Maar zoals we allemaal weten heeft de industrie een enorme vlucht genomen en is het vandaag de dag een ‘booming business’.
Destijds waren er ook maar een paar verschillende soorten binary options waarin je kon handelen. De meeste binary options brokers boden ook alleen maar één soort aan, het welbekende en meest eenvoudige type trade: de high/low optie.
Vervolgens groeide de populariteit van binary options en begonnen brokers ook one touch/no touch options aan te bieden, en boundary of range options. En ook 60 second options en andere snelle, short term trades kwam je steeds vaker tegen bij steeds meer brokers. En het ziet er naar uit dat de evolutie nog niet ten einde is.

Zo kom je tegenwoordig ook een nieuw type binary option tegen bij een aantal brokers die de ‘Ladder trade’ wordt genoemd. We zullen eerlijk zijn, we waren net zo benieuwd als jij toen we hiervan hoorden. Dus besloten de BeursMeesters te doen wat nodig was: uitzoeken wat Binary Option Ladder Trades precies zijn. En belangrijker: hoe werken ze?

Even beginnen bij het begin. Ladder trades werden naar het schijnt als eerste aangeboden door het bedrijf IG Markets, maar in de afgelopen maanden hebben we gezien dat steeds meer brokers ze nu ook aanbieden.

De naam ‘Ladder trade’ verwijst naar de intervallen die je ziet bij de strike prices bij trades. Dat klinkt nog wat vaag, dus we gaan ons best doen het zo helder en strak mogelijk voor je uit te leggen!

Heb je weleens een trade willen doen waar je een goed gevoel bij had, maar waar je toch van vermoedde dat er ‘onderweg’ (tijdens de trade) nog wel wat positieve en negatieve wendingen aan zaten te komen.
Of heb je weleens de wens gehad om een gedeelde winst te pakken als een trade een bepaalde richting op ging, en zelfs nog meer te winnen als het zelfs nog meer in de richting ging die jij voorspelde?

Met een Ladder trade kies je een asset, en zijn er vervolgens drie verschillende strike prices en drie verschillende expiry times. Juist. En als we het goed begrepen hebben laat de broker je deze strike prices en expiry times zelf bepalen. Als de asset vervolgens door de verschillende strike prices heen beweegt (zoals de treden op een ladder), dan krijg je een gedeeltelijk payout percentage.

Een voorbeeld ter verduidelijking:

Stel je handelt in de currency pair GBP/JPY. Huidige prijsniveau is 86.90 en we leven om, laten we zeggen, 10:00 ’s morgens.

Er worden drie stike prices en expiry times vastgezet:

Strike Price 1: 87.11 / 10:15 / Payout: 35%

Strike Price 2: 87.34 / 10:32 / Payout: 40%

Strike Price 3: 87.50 / 10:58 / Payout: 70%

De payouts die door de broker worden geboden geven in principe aan hoeveel risico je neemt met je trade. Als je je strike prices heel dicht op elkaar instelt binnen een kort tijdsbestek, dan kun je er van uitgaan dat je broker je kleinere payouts zal geven. Als de strike prices verder uit elkaar liggen, over een langere periode, dan voorspel je een grotere beweging en krijg je waarschijnlijk hogere payouts. Het risico dat je neemt is immers groter.

In bovenstaand voorbeeld, waarin je handelt in GBP/JPY, moet je trade langs alle ‘treden’ komen om winstgevend te kunnen zijn.

Met je bet geef je aan dat je denkt dat GBP/JPY gaat stijgen, dus:

– Om 10:15 moet GBP/JPY op of boven een prijsniveau van 87.11 uitkomen. Als dat het geval is, krijg je 35% van je investering als payout.
– Om 10:32 moet je asset uitkomen op of boven 87.34. Is dat het geval, dan krijg je een return van 40%.
– Om 10:58 moet GBP/JPY verhandeld worden voor tenminste 87.50, zoals je de derde strike price hebt ingesteld. In dat geval zou je dus 70% van je investering winnen. Als je al deze payouts bij elkaar optelt, kom je uit op een totaal payout percentage van 145%. Zoals gezegd, de percentages zijn dus afhankelijk van het risico dat je in de ogen van de broker neemt. Als deze van mening is dat jouw ladder trade te makkelijk is om te behalen, dan krijg je alleen kleine payouts terug. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je je ladder trade ook niet te ‘moeilijk’ instelt. Als het onhaalbaar is, is het per definitie zinloos en weet je van tevoren eigenlijk al dat je niet kunt winnen.

De truc is dus de balans te vinden tussen haalbaarheid en interessante payout!

Wat zijn de voordelen van Ladder Options Trading?

In principe is het natuurlijk gewoon een extra variant in de wereld van binary options trading. Want je kiest nog steeds gewoon een bepaald asset en zegt vervolgens: ‘Ik denk dat de prijs van dit asset gaat stijgen of dalen binnen de expiry periode.’ Simpel als dat.
Het verschil is natuurlijk dat je je voorspelling over de prijsbeweging feitelijk uitbreidt. En dat betekent per saldo natuurlijk dat je wel over meer ervaring moet beschikken. Zonder enige marktkennis of historische kennis van de onderliggende asset is het natuurlijk niet aan te raden. Doordat je zelf mag bepalen wat de strike prices en expiry times zijn voor elke ‘stap op de ladder’ krijg je meer macht als trader. En zoals bij elke vorm van macht geldt: het moet wel in de juiste handen liggen. Ben je een ervaren trader, dan is het natuurlijk wel een uitdaging die aantrekkelijk is.

De extra moeilijkheidsgraad blijft echter wel het grootste nadeel. Wel is het bij de meeste brokers zo dat als je alleen een deel van je ladder trade haalt, je voor dat deel ook wel uitbetaald wordt. Check dit dus van tevoren even bij je broker, want er kunnen verschillen bestaan over wat als ‘in the money’ en ‘out of the money’ wordt beschouwd.

Wat is een goed moment om voor een Ladder Option Trade te kiezen?
En hoe bepaal je wat slimme strike prices zijn?

We raden je aan om voor een Ladder option trade te kiezen als je er redelijk zeker van kunt zijn dat er gebieden zijn waarin je enige fluctuatie naar beide kanten kunt verwachten (zogenoemde ‘promotie’ en ‘weerstand’). In bovengenoemd voorbeeld met de currency pair GBP/JPY; stel dat je wist dat er ‘pivot areas’ (‘draaigebieden’) rondom de gekozen strike prices liggen. Je bent er vrij zeker van dat de asset het gestelde prijsniveau zou behalen binnen het time frame, maar je verwacht ook dat er wat twijfel op de markt zou zijn, wat het proces zou verlengen. Dat is dus een goed moment om voor een ladder trade te kiezen, omdat je kunt profiteren van deze momenten van twijfel. Als je vervolgens de expiry times wat verder uit elkaar zet, heb je kans dat de broker hogere payouts biedt.

Zoals je vermoedelijk al hebt opgemerkt zijn Ladder trades niet aan te raden aan onervaren traders. Deze trades zijn ingewikkelderd dan veel ander binary options, en vereisen veel zorgvuldig onderbouwd denkwerk. Begin dus echt eerst met standaard binary options zoals high/low, one touch en range trades en pas als je deze trading instrumenten goed beheerst, kun je je ook wagen aan ladder option trading. Zoals voor elke situatie geldt waarin je eerst meer ervaring moet opdoen met een type binary option, raden we je zeker aan eerst veelvuldig te oefenen met een demo account. Daar kun je zonder enig risico zo vaak als nodig is alle ins en outs leren. Wat in geval van ladder trading geen overbodige luxe is. Kijk bij onze reviews van binary options traders welke brokers een gratis demo account aanbieden. Succes!