60 Second Options

Bij het horen van deze binary option zal bij velen de film ‘Gone in 60 seconds’ door hun gedachten zijn geschoten. En terecht, want dat is exact wat er hier gebeurt! Of je investering is weg… Of jij bent weg, met een enorm pak geld!
Met 60 second options kun je trades openen en sluiten in niet meer dan 1 minuut.

Tot voor kort was dit met afstand de kortste trade die je online kunt maken. Tot voor kort? Yup, want sinds kort zijn er ook 30 second options, waarover we je in een ander artikel meer vertellen op deze site. Maar neem alvast van de BeursMeesters aan dat je hier helemaal je gordels moet vastmaken, want je kunt je opmaken voor trades die bol staan van de actie en adrenaline!

Voor nu schakelen we weer door naar de 60 second options. Snel, spannend, riskant en fun. Heel veel fun. Als jij het in je hebt om razendsnelle beslissingen onder hoogspanning te nemen, dan ga je uit je dak van 1 minute options, waar je in kunt handelen bij onder andere TradeRush, Banc de Binary en 24Option.

Een van de allersnelste manieren om online te handelen. Overigens is het geen feature die je alleen tegenkomt bij binary options trading (in Forex trading heb je bijvoorbeeld ook time frames van een minuut), maar het is wel een van de opties die binary options trading zo populair heeft gemaakt en de essentie van deze vorm van handelen belichaamt.
Natuurlijk kleven er voor- en nadelen aan handelen in zo’n kort tijdsbestek, en wij van BeursMeesters raden je dan ook absoluut aan om er eerst voor te zorgen dat je deze kent en begrijpt, voordat je besluit ook te gaan handelen in 60 second options.

Wat zijn de voordelen van handelen in 60 Second Options?

Het grootste voordeel ligt natuurlijk voor de hand. Je kunt heel snel heel veel geld verdienen. Denk hier maar aan: 70% van je investering verdienen in slechts één minuutje. Pats, boem, klaar.
Een ander voordeel is dat je in hele kleine prijsbewegingen kunt handelen. Bewegingen die verwaarloosbaar zijn als je time frames van een uur of dag zou handelen. Maar deze kleine fluctuaties kunnen je bakken met geld opleveren op de 60 seconden grafiek, omdat je meerdere trades in dezelfde richting kunt maken als er op dat moment sprake is van een sterke trend.
Zo kun je letterlijk in 60 seconden meer verdienen dan de meeste mensen op een dag.

Maar zoals altijd heeft de medaille twee kanten… En die andere kant staat natuurlijk voor verliezen. Als je binnen 60 seconden heel veel kunt winnen, kun je in 60 seconden ook heel veel verliezen. Zeker als je meerdere trades achter elkaar doet. Stel je maar voor dat je heel veel geld investeert op een kleine prijsbeweging. De grens tussen alles of niets is flinterdun en er is dus maar weinig voor nodig om al je geld te verliezen.

Als je bijvoorbeeld kiest voor een one touch options, dan heb je nog het geluk dat zelfs als de prijs volledig de verkeerde kant op gaat voor je, je alleen verliest wat je hebt geïnvesteerd. Maar je bent het wel allemaal kwijt, en snel ook. En op die manier kun je je budget in no time verspelen.
En als je zou kiezen voor een No touch, bedenk je dan eens hoe klein – verwaarloosbaar bijna – de marktbeweging maar hoeft te zijn om ervoor te zorgen dat je je investering kwijt bent.

Uitdagingen tijden handelen in 60 Second Options

Een ander niet onbelangrijk aspect dat zowel een voordeel als nadeel kan zijn van handelen in zo’n kort tijdsbestek, is het psychologische aspect. Sommige handelaren hebben moeite met langere timeframes omdat ze, terwijl ze de trade dus al gemaakt hebben, beginnen te twijfelen aan zichzelf, en op basis daarvan ‘in het moment’ de verkeerde beslissing nemen. Beslissingen die ze nooit zouden hebben genomen als het gewoon een test trade was geweest.

Bottom line is dat short term trades perfect zijn voor een bepaald soort mensen, met een specifiek karakter. De meeste traders zijn dat niet dat soort mensen. De BeursMeesters zijn erg gesteld op 60 second options, maar moeten toegeven dat ze voor de ene BeursMeester geschikter zijn dan voor de andere. En als je een beginner bent, is het zeker beter om eerst met binary options te beginnen waar de expiry tijd wat langer is. Als je dan een fout maakt heb je minuten, uren of dagen (afhankelijk van het time frame) om erachter te komen wat je fout hebt gedaan en dit herstellen voordat je out of the money eindigt. Zit je in de 60 second trades, dan kan je budget in rook opgaan waar je bijstaat omdat je bijvoorbeeld snel verliezen wil goedmaken en vervolgens een slechte serie scoort.
Voor- en nadelen. Voor- en nadelen. Waar je je van bewust moet zijn. Waar je je simpelweg niet direct aan moet blootstellen. Laat je niet meteen verleiden door het grote geld dat ook een groot verlies kan zijn. Begin rustig met simpelere vormen, met meer tijd en rust, en leer zo hoe je verantwoord moet handelen in binaries. Heb je na verloop van tijd het gevoel dat je er klaar voor bent, dan wensen we je uiteraard veel succes, en niet te vergeten heel veel plezier.

Welke Grafieken zijn handig voor 60 Second Binary Options Trading

Toen deze BeursMeester begon met handelen in 60 second options was het redelijk simpel wat grafieken betrof. Feitelijk een kwestie van candlestick charts met een 1 minute time frame. Dus geen indicatoren zoals EMA’s of Fib’s, maar gewoon kijken naar de prijsbeweging en eventuele patronen op de kaarsen.

Kijk naar grafieken van 1 uur en verklein deze naar kortere en kortere kaarsen. Kijk vervolgens of de overal trend bullish (buyers market) of bearish (sellers market) is. Blijf toewerken naar kleinere grafieken. Zet ‘resistance lines’ op de 5 minuten grafieken; gebruik deze als je leidraad om prijsbeweging in te kunnen schatten. Kijk naar interessante mogelijkheden om een bet te kunnen plaatsen in lijn met de overall trend, op basis van hoe de kaarsen zijn gerangschikt als je bent uitgekomen op een 1 minuut grafiek.

Welke Top Brokers hebben 60 Second Binary Trades?

TradeRush – Pioniers van de 60 second trade
Banc de Binary – Toonaangevende broker in de industrie
24Option.com – Bieden 60 second options aan sinds 2012

Lees ook onze uitgebreide reviews van deze brokers en ontdek welke voordelen ze nog meer bieden aan handelaren.