5 Redenen om te Handelen in 60 Second Options

Waarschijnlijk heb je inmiddels al heel veel gelezen over handelen in binary options in het algemeen. En begrijp je wat de risico’s en voordelen zijn. Maar wat weet je al over de specifieke voordelen van handelen in 60 second options? Zijn er voordelen die alleen van kracht zijn bij handelen in supersnelle opties? Waar je niet van kunt profiteren bij andere typen trades met langere expiry times? Zoals je al vermoedde, ja die zijn er. Meer dan één zelfs.

Oftewel, ontdek de 5 redenen waarom handelen in 60 second options weleens interessanter voor je kan zijn dan andere binary options trades.

1. Handelen in 60-second options is als een ritje in een achtbaan

Ok, ok, misschien niet de meest pragmatische reden om te gaan handelen in 60 second options, maar het is goed om dit punt direct benoemd te hebben.
60 second options zijn een van de snelste handelsinstrumenten die momenteel op het internet kunt vinden. Of je nu de trade eerder beëindigd, of gewoon de volle 60 seconden uitzit en wacht tot de trade afloopt. Als je dus echt op zoek bent naar de ultieme kick in trading, dan leveren 60 second options alle fun en entertainment die je nodig hebt. Zo, nu we dit uit de weg hebben gaan we kijken naar de meer praktische voordelen.

2. Je kunt je dag veel beter indelen

Sommige handelaren klagen dat je met 60 second options continu achter je computer moet zitten om de markten in de gaten te houden om kansen benutten zodra die zich voordoen. Je kunt immers niet zoals met andere vormen van binary options wachten tot je een alert krijgt, omdat je in principe natuurlijk per definitie te laat bent om er nog wat mee te kunnen. Ga maar na, alert komt binnen, die moet je lezen, vervolgens beslis je of je er heil in ziet, waarna je je trade nog moet plaatsen… Tegen de tijd dat je dit allemaal hebt gedaan, is die minuut al verstreken, al ben je nog zo snel.
Wat de oplossing is? Het voordeel van supersnelle trades is dat je er net zo snel in- als uitstapt. Dus als je slim bent plan je gewoon één of twee uur per dag die je volledig aan handelen besteed. En als je klaar bent, zet je je computer uit en ga je doen waar je zin in hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over actieve long-term trades die je hebt lopen, waarbij je continu je mobiele telefoon moet checken om te zien of je wellicht ergens op moet reageren. Nope, je kunt gewoon relaxen en je rustig opladen voor de volgende dag. Misschien niet dé oplossing voor iedereen, maar zeker het overwegen waard!

3. Meer en vaker kunnen handelen

Hoe vaak komt het niet voor dat een trader een geniaal trading systeem heeft, maar als hij of zij dit systeem toepast op de langzamere trades (die bijvoorbeeld pas na een paar uur aflopen), komen ze erachter dat er zich misschien maar een handjevol opgelegde per maand voordoen. Ok, je hebt hierbij de keuze uit meerdere assets, maar niet alle assets zijn geschikt voor elk trading systeem. Een andere manier om dus meer interessante trading mogelijkheden te krijgen is door te handelen met kleinere expiry times. Op die manier kun je maandelijk ineens veel meer mogelijkheden hebben, wekelijk misschien zelfs. Met 60 seconds options komen er elk uur een scala aan potentieel interessante trades naar boven. Waarmee je in theorie ook nog eens veel meer kunt verdienen.

4. Nooit meer last van ongeduldigheid

De ene trader is de andere niet. Er zijn traders die beginnen te twijfelen als ze eenmaal een trade geplaatst hebben. En beginnen zich af te vragen of ze wel de juiste beslissing hebben genomen. En of ze misschien niet toch…
Nu hebben niet alle traders hier last van. Uiteindelijk komt het erop neer hoe je als persoon in elkaar zit, de psychologie achter de trader. Misschien voel jij je wel veel prettiger als je juist meer tijd hebt, en je niet opgejaagd voelt om snelle beslissingen te nemen. Terwijl voor anderen die extra tijd alleen maar momenten oplevert waarin uit onzekerheid verkeerde beslissingen worden genomen.

Als je backtesting toepast op trades, dan ben je in een paar seconden klaar. Als je in real time handelt daarentegen, kan zo’n trade uren, misschien wel dagen duren. Genoeg tijd dus om aan jezelf te gaan twijfelen en eerdere beslissingen alsnog terug te draaien. Wat vaker wel dan niet slecht uitpakt. Een trade ‘uitzitten’ kan voor veel spanning zorgen. Ga maar na, je ziet continu de prijsbeweging, dan weer een beetje omhoog, dan weer een beetje omlaag. Dan moet je sterk om je schoenen staan om je rug recht te houden en gewoon je trade te laten staan zoals je hem hebt ingezet.
Dan kun je dus twee dingen doen. Of zorgen dat je cojones kweekt, of de stress van het wachten vermijden en kiezen voor 60 second trades. Dat levert weer een andere spanning op, maar één zekerheid heb je: de trade is voorbij voor je het weet.

5. Profiteer van kleine prijsbewegingen

De momenten dat er sprake is van trends op de markt zijn schaars. Meestal is er gewoon sprake van een prijs die rustig voortbeweegt op de voortgeslagen weg. Dat maakt het natuurlijk moeilijker om goede instapmogelijkheden te vinden die in potentie winstgevend kunnen zijn. De prijsbewegingen naar boven en onder zijn immers klein. Laat dat nu de kern zijn van 60 second options: profiteren van kleine prijsbewegingen! Waarmee er plotseling dus heel vaak mooie kansen voor het oprapen liggen.

Dat waren ze. De 5 redenen waarom 60 second options uitermate interessant zijn om in te handelen. Nog een fraai lijstje waarin je leert hoe je succesvol kunt worden als handelaar? Vergeet dan niet ook ons 10 Stappen Plan te lezen!

Tenslotte… Een kleine waarschuwing

60 second options zijn radend interessant in veel opzichten. Maar als je nog maar net komt kijken in de wereld van binary options, dan willen we je op het hart drukken eerst te beginnen met binary options met een langere expirty time, voordat je de sprong waagt naar 60 second options. Waarom? Het is onze ervaring dat lang niet alle traders geschikt zijn voor de snelle actie van 60 second options. Waarmee we niet willen zeggen dat dit ook voor jou geldt, misschien is het juist een kolfje naar je hand. Maar het is slim om eerst ervaring op te doen met langere trades, met een expiry time tussen de 15-60 minuten. Even het water testen, zeg maar. Het zorgt er ook voor dat je geen beginnersfouten maakt. Want reken maar dat je die gaat maken als je met weinig ervaringen split second beslissingen moet nemen.

Je zult overigens nog meer waarschuwende woorden gaan tegenkomen op het web als je meer gaat lezen over 60 second options. Neem ze ter harte, maar vergeet niet dat de voordelen die we hebben genoemd valide zijn. En als jij een van die traders bent die zijn gemaakt voor snel handelen – en je hebt ook nog een systeem dat hier perfect bij past – dan kan je leven op korte termijn weleens in een stroomversnelling raken!