30 Second Binary Options

Kan het nog sneller dan 60 Second Binary options? Sinds kort wel! Het palet aan binary options is uitgebreid met 30 second trades die langzaam hun weg naar steeds meer brokers beginnen te vinden. GOptions biedt deze nieuwe binary options trade sinds kort aan, dus je mag er vanuit gaan dat andere brokers snel zullen volgen om voorop te blijven lopen met de trends. Het is tenslotte een spannende nieuwe USP waarmee je traders kunt aantrekken (en behouden, niet te vergeten). Want één ding is zeker; supersnelle binary options zijn al heel lang heel erg populair. Als je al eens hebt gehandeld in 60 second binary options, dan weet je wel wat je ongeveer kunt verwachten. 30 second trades werken volgens hetzelfde principe, maar dan wel twee keer zo snel!
Maar ben je er nog niet bekend mee, of wil je er sowieso meer over weten, dan raden we je vooral aan door te lezen.

30 Second Expiry Times – Turbo Binary Trading

30 second binary options trades zijn net als 60 second binary options trades gebaseerd op de high/low trades. De meest voorkomende vorm van binary options. Bij dit type trade gaat het er feitelijk om dat je een simpele vraag over de prijs van de onderliggende asset beantwoord. Gaat de prijs stijgen of dalen tegen de tijd dat de trade afloopt? Moeilijker is het niet. Elke trade heeft een vastgestelde expiry time, die aangeeft wanneer de klok afloopt en de trade is gesloten. Als je voorspelling juist is – de prijs stijgt danwel daalt – dan eindigt je trade ‘in the money’ en krijg je een payout (percentage van je investering). Zit je ernaast, dan eindigt je trade ‘out of the money’ en krijg je niets (en ben je je investering kwijt).

De 60 second options waren tot voor kort de allersnelste trades die je online kon maken. Maar met de introductie van de 30 second ‘turbo’ trades krijgen snelle handelaren hun kick dus twee keer zo snel. Je kunt alleen kiezen voor de up/down trades. Zoals je waarschijnlijk al weet kunnen high/low trades allemaal verschillende expiry times hebben, maar de meeste eindigen binnen een dag en duren doorgaans een paar uur. Kortom, zet die expiry time op 30 seconden en je trade duurt ook exact dat. En zo simpel werd de 30 second turbo trade geboren!

60 second trades zijn gewoon hetzelfde, alleen hebben brokers de expiry time in dat geval op een minuut in plaats van een halve minuut gezet. Een handige bijkomstigheid van 30 en 60 second trades is dat je je nooit hoeft af te vragen hoe lang je trade ook alweer duurt of wanneer hij exact afloopt. Deze trades worden bij brokers in een eigen categorie weergegeven, apart van de andere high/low trades.

30 Second Binary Option Trade – Voorbeeld

Laten we even naar een voorbeeldje kijken om te laten zien hoe een 30 second trade nu exact in zijn werk gaat.

Stel je hebt een account bij een broker en ontdekt dat deze sinds kort ook de nieuwe 30 second options aanbieden. Je houdt ervan om in currency pairs te handelen, dus je pakt de meest recente grafiek erbij van de currency pair EUR/USD om te zien of je interessante mogelijkheden ziet om een trade te plaatsen. Het duurt heel even, maar dan zie je de perfecte mogelijkheid zich voordoen met een payout van 80%. Je bent ervan overtuigd dat de prijs van EUR/USD gaat stijgen binnen 30 seconden en dat de trade dus in the money zal eindigen. Nu is het zaak snel te handelen, want dit soort mogelijkheden zijn net zo snel verdwenen als ze verschenen!

Je besluit on the spot om $100 te investeren in de trade en kiest voor high/up/call (betekent allemaal precies hetzelfde, maar verschillende brokers hanteren soms verschillende termen)… en wacht vervolgens een halve minuut. Yup, dat is inderdaad bizar kort. Na 30 seconden blijkt dat je gelijk had, de prijs is inderdaad gestegen binnen dat korte tijdsbestek. Oftewel, je wint je trade en bent $80 rijker!

Kun je je voorstellen dat je $80 verdient in slechts 30 seconden?! Daar doen de meeste mensen toch wel iets langer over! Kortom, als je vaker dit soort succesvolle trades kunt maken, dan kun je dus zomaar ineens full time trader zijn en daar je brood mee verdienen. En goed ook.

Oefen eerst voordat je echt begint

Nu willen we het niet doen voorkomen dat het ook zomaar even zo simpel is. Je moet te allen tijde onthouden dat je niet van de ene op de andere dag structureel geld verdient met binary options trading. En je kunt ook niet zomaar elke trade grote bedragen inzetten. Al was het maar omdat je eerst een geldbuffer moet opbouwen waarmee je kunt handelen. Die $100 die je inzette in het voorbeeld had je natuurlijk ook net zo makkelijk kwijt kunnen zijn binnen 30 seconden. Dus waar je heel snel veel geld kunt verdienen, kun je natuurlijk net zo goed heel snel veel geld verliezen. En neem van ons aan dat je een mentale klap krijgt als je in één keer zo snel zo’n bedrag verliest. En dat je trades zult verliezen als je gaat handelen is een absolute zekerheid. Daar moet je mee om kunnen gaan en dat moet je je kunnen veroorloven. Daarom is het van essentieel belang dat je er alles aan doet om je verliezen te beperken en je winsten te maximaliseren.

Het sleutelwoord daarbij is oefenen. Veel oefenen. Begin dus eerst met backtesting waarbij je gebruik maakt van historische data (die kun je inladen in je grafieken als je gebruik maakt van MetaTrader 4 of een vergelijkbaar platform). Ga stapje voor stapje vooruit in je grafiek, één kaars per keer, volg de trends en ‘vul trades in’ waar ze verschijnen. Kijk dan hoeveel 30 second trades je zou hebben gewonnen of verloren op basis van je strategie. Pas op het moment dat je een hoog winpercentage hebt waarmee je winstgevend zou kunnen zijn, moet je overstappen op demo trading. Houd er trouwens wel rekening mee dat je lage payouts moet meenemen in je berekening (het gaat niet alleen om gewonnen trades). Als je gemiddelde winst namelijk lager is dan je gemiddelde verlies, ben je nog nergens.
Het mooie van demo testen vervolgens is dat je je strategie kunt loslaten op live data, zonder dat je echt geld investeert en risico loopt.
Bekijk onze reviews van binary options brokers om te zien welke brokers een demo account aanbieden – bij meerdere brokers zijn deze zelfs gratis.

Afsluitend: iedereen kan handelen in 30 second binary options, maar je gaat pas structureel winnende trades maken als je echt tijd en moeite investeert in het leerproces. En dat duurt heel wat langer dan 30 seconden. Maar die investering – de belangrijkste – die je maakt betaalt zich na verloop van tijd wel uit als je je winsten ziet toenemen, en misschien wel de ultieme stap kunt maken en full time trader wordt.