De Basis van Binary Options Trading

Gezien de razendsnel groeiende populariteit van binary options trading als hét nieuwe paradepaardje in de wereld van online trading, wil je natuurlijk alle ins en outs weten om zelf ook succesvol te kunnen beginnen met handelen. Daarom hebben de BeursMeesters alle basisbeginselen van binary options trading voor je op een rijtje gezet. Een handige ‘gids’ die je langs alle belangrijke basisaspecten leidt, zodat je straks klaar bent om zelf geld te gaan verdienen met binary options trading.
Eerste tip: zet deze pagina meteen bij je favorieten, want de kans is groot dat je bepaalde informatie nog eens zult willen lezen!

Dit zijn de onderwerpen die we gaan behandelen:Basis

 • Wat is een Binary Option?
 • Welke soorten Binary Option Trades zijn er?
 • Basisstrategieën
 • Handige Tools
 • Lijst met ‘wat je moet weten’
 • Voorbeelden van Trades
 • Beginnen met traden
 • Wat zijn Binary Options nu eigenlijk?

Binary options

Binary options zijn niets meer dan eenvoudige options contracten met een ‘fixed risk’ (verlies) en ‘fixed reward’ (winst). Bij binary options heb je feitelijk de keuze tussen ‘het een of het ander’. Simpel gezegd, kies je A of B?
Binary options hebben twee mogelijke uitkomsten, bijvoorbeeld ‘up’ of ‘down’ of ‘touch’ en ‘no touch’. Het feit dat er maar twee mogelijke uitkomsten zijn, is dan ook waar binary options de naam aan ontleent (het ‘binary getallensysteem’ van computers heeft twee mogelijke waarden, een ‘0’ of een ‘1’). Vanuit het perspectief van de handelaar (jouw perspectief) werkt het als volgt: je kiest of een bepaalde asset (aandeel, commodity, valuta, etc.) stijgt of daalt gedurende een bepaalde periode. Daar zet je vervolgens geld op in (een ‘bet’) – zoals je ook kunt gokken op kop of munt. Je ziet van tevoren hoeveel geld je kunt winnen als je voorspelling juist is. Als je voorspelling onjuist is, verlies je je bet en het geld dat je hebt ingezet.
Als je goed gokt krijg je het geld terug dat je inzette PLUS een return (winst), die meestal tussen 70% en 85% van je inzet ligt.

Stel bijvoorbeeld dat je voorspelt dat de prijs van goud over een uur is gestegen ten opzichte van de huidige prijs van $1.612,75. Bij een winnende trade krijg je een return van 80%. Je besluit $100 in te zetten.

Over een uur is het option contract verlopen (expire) en krijgt het het stempel ‘win’ of ‘loss’, of ‘in the money / out of the money’. In dit voorbeeld is de goudprijs gestegen naar $1.613, je had het dus goed voorspeld. Dat betekent dat je je $100 terugkrijgt met daar bovenop een return van 80%, dus $80, wat uitkomt een totaal van $180. Ondanks dat de goudprijs maar een heel klein beetje is gestegen, krijg je toch de 80% return. De grootte van prijsverschuiving heeft dus geen invloed op de hoogte van je return!

Handel met 100% inschrijfbonus bij 24option

Belangrijkste Elementen van een Binary Option Trade

Alle binary option contracts, van welke soort ook dus, hebben drie sleutelelementen waar je als trader van op de hoogte moet zijn. Namelijk de expiry time, de strike time en de payout offers.

 • Expiry Time
 • Strike Price
 • Payout Offer

De expiry time is simpelweg de duur van het contract. Dus vanaf het moment dat je het option contract ‘koopt’ totdat het sluit. Dit kan 60 seconden zijn, maar ook een maand bijvoorbeeld. Het gros van de traders handelt in short term binary options, met een contractduur ergens tussen de 60 seconden en 30 minuten.
De strike price is de prijs waarop je de trade aanging. De strike price is dan ook de bepalend factor wat betreft winst of verlies. In het voorbeeld dat we hierboven gaven, is de strike price dus $1.612,75. De prijs waarboven goud moest uitkomen (op het moment dat de expiry tijd was afgelopen) om de trade te kunnen winnen.
De payout offer is de return die de binary option broker biedt. In het voorbeeld met de goud trade, was het payout aanbod 80% bij winst en 0% bij verlies. Bij sommige trades wordt een return percentage gegeven bij verlies, meestal zo’n 10%, hoewel dit afhankelijk is van het soort trade en de broker. De payout die je krijgt is bekend voordat je je geld inzet.

De belangrijkste punten

Goed, nu ben je bekend met de basis van binary options trading. Er is een aantal belangrijke dingen die je moet onthouden voordat je echt gaat beginnen:

 • Je risico is nooit groter dan wat je inzet.
 • De minimum trade begint al vanaf $10.
 • Bij verlies ben je je inzet kwijt – of in ieder geval het grootste gedeelte.
 • Binary options trading is niet zonder risico. Zet dus nooit meer in bij een broker dan je je kunt veroorloven!
 • Je wordt nooit ‘eigenaar’ van een asset – je gokt alleen op de fluctuatie van de prijs (welke kant gaat de prijs op?).
 • Om op lange termijn winst te kunnen behalen, moet je het gros van je trades in winst omzetten.
 • Up/Down trades is slechts 1 type van binary option trades, er zijn nog veel andere types waarin je kunt handelen.
 • Handelen in binary options is zo opgezet dat iedereen het kan doen.

Samengevat: Het risico dat je loopt is gelimiteerd aan je inzet. Je weet van tevoren altijd exact wat de payoff is. Als je wint met een binary options trade, dan win je altijd een vastgesteld cash bedrag. Binary options ontlenen hun naam aan het feit dat je altijd maar kunt kiezen uit twee opties.

Handel met 100% inschrijfbonus bij 24option

Voorbeeld van een Binary Trade

De makkelijkste manier om een binary trade uit te leggen is natuurlijk aan de hand van een voorbeeld.

Voorbeeld 1: Trading Google Aandelen met een High/Low Binary Option
Stel Google doet het goed op de beurs en jij verwacht dat het aandeel vandaag om 15:30 boven $672,10 uitkomt. Een binary trade betekent dat je een ‘bet’ plaatst op deze verwachting.
Je besluit $1.000 in te zetten, met een return van $1.700 als je wint en een terugbetaling (korting) van $100 als je verliest (10%).
Als om 15:30 het aandeel van Google inderdaad boven $672,10 uitkomt zoals je voorspelde, krijg je $1.700 uitbetaald. Dit bedrag is inclusief de $1.000 die je inzette plus de 70% return ($700). Heb je het echter mis en zakt het aandeel van Google om 15:30 onder $672,10, dan krijg je slechts $100. De 10% korting op je verlies, waarmee je verlies in totaal uitkomt op $900 (je investering van $1.000 min de $100 return = $900).

In bovenstaand voorbeeld is $672,10 de ‘strike price’. Aangezien je inzet op een positieve richting (stijgen), is hier sprake van een ‘call’ en niet een ‘put’. $700 is de ‘payoff value’. Datum en tijd zijn de expiry date, of de maturity date. De $100 is de return bij verlies, die bij sommige trades wordt aangeboden. Niet alle binary option brokers bieden een terugbetaling op trades die ‘out of the money’ eindigen.
Je had natuurlijk ook kunnen gokken dat het aandeel van Google de andere kant op zou bewegen. In dit geval dus onder $672,10 zou uitkomen, wat een ‘put’ zou betekenen. In die situatie moet het aandeel van Google na verloop van de expiry date onder de strike price uitkomen. Meestal is dit een aantal pips lager dan wat de strike price zou zijn in het geval van een call. Deze prijs wordt door de broker bepaald, net als de returns die je krijgt. Het is vervolgens aan de trader of hij of zij hier op in wil gaan.

Voorbeeld 2:  Tutorial om in de Goudprijs te handelen met een Touch Trade

Wil je profiteren van de veranderingen in de goudmarkt, dan is er eigenlijk geen betere manier denkbaar dan dit te doen met een binary option. Met een one touch trade is het enige dat hoeft te gebeuren om te winnen is dat de asset de touch price raakt.
Stel, je wed dat de goudprijs $1.617,40 raakt om 15:00 vandaag, en je zet hierbij $100 in. De payout bij deze trade is 70% als je in the money eindigt. Als je wint krijg je dus een payout van $170, waar de $100 die je vooraf hebt ingezet in zit plus de $70 return (70% van $100 = $70). Omdat een return van 70% wat aan de lage kant is, biedt de broker ook een terugbetaling van 15% op je verlies. Als je verliest, krijg je %15 terug en verlies je maar $85 in plaats van de volledige $100. Daarmee is de lagere return op winst dus wel te verklaren.
Je plaatst de trade en hoopt dat de prijs van goud de target prijs (of trigger price) van $1.617,40 voor 15:00 vandaag.
Gelukkig voor jou was er slechts nieuws over de waarde van de dollar, waarmee angst voor inflatie ontstond. Het gevolg was dat de prijs van goud en olie daarmee steeg. Op het moment dat het nieuws naar buiten kwam, schoot de goudprijs omhoog en raakte de target price. En daarmee eindigde jouw trade in the money.
Je kreeg een payout van $170, inclusief de $100 die je vooraf hebt plus de $70 return op je investering. Je kunt in one touch options handelen bij bijvoorbeeld 24Option.com. Niet alle brokers bieden deze options aan, hoewel het wel de op één na populairste vorm van binary trading is.

Zelf handelen bij 24option

 

In het Kort:

 • Het risico dat je loopt staat vast en is vooraf bekend. Je kunt nooit meer verliezen dan je inzet bij een trade.
 • Je loopt niet het risico dat je de klos bent vanwege ‘leverage’ (feitelijk een ‘lening’ of ‘voorschot’) zoals bij Forex trading het geval kan zijn.
 • Je hoeft niet ‘stop losses’ in te zetten. De return is altijd exact hetzelfde, of je nu wint of verliest met 1 pip of 100 pips.
 • Payouts worden duidelijk aangegeven, zodat je al precies weet waar je aan toe bent nog voordat je ook maar een bedrag hebt ingezet.
 • Veel van de brokers die je op BeursMeesters.nl tegenkomt hebben een ‘early close’ feature. Hiermee kun je je option sluiten op de prijs van dat moment, vóórdat de expiry time verloopt. Dit kun je zelfs tot enkele minuten voor sluiting doen. Zo kun je dus je winst vastzetten of je verlies beperken.
 • Een trade uitvoeren is simpel. Kies de asset waarin je wilt handelen, hoeveel je wilt inzetten, kies ‘up’ of ‘down’ en klik op de ‘trade now’ (of ‘apply’) button.
 • Bij de brokers waar wij een review over hebben geschreven zijn de returns gemiddeld 70-85%.
 • Er zijn geen verborgen kosten bij een binary trade – mogelijk(e) winst en verlies staan duidelijk weergegeven.
 • Je hoeft geen financieel expert te zijn om te kunnen winnen.
 • Je wordt nooit de eigenaar van de specifieke asset (aandeel bijvoorbeeld). Je doet niets meer dan voorspellen wat de prijs van dat asset gaat doen.
 • Je trade behelst niet meer dan de keuze voor het een of het ander (‘binary’).
 • Binary options trading is in elk opzicht eenvoudig van opzet.

Zelf handelen met Binary Options

Deze pagina is feitelijk een overzicht van alle basiszaken die je moet weten. Als je echt van plan bent te beginnen met handelen en je hebt alle belangrijke informatie die hier staat inmiddels in je hoofd zitten, dan raden we je aan ons artikel te lezen over ‘Hoe je Online in Binary Options Handelt’.

Iedereen kan handelen in binary options. Je kiest voor het een of het ander. Kortom, dat heb je altijd wel een paar keer goed.
Om op de langere termijn echter succesvol te zijn, is het van belang dat je een methode en strategie ontwikkelt die voor jou werkt. Je moet een consistente winst behalen door simpelweg meer trades te winnen dan je verliest. En omdat er altijd sprake is van een risico, betekent dit dat je een methode moet ontwikkelen die werkt. Dit kun je doen door je te verdiepen in alle tips en strategieën die je op BeursMeesters.nl tegenkomt en natuurlijk door te oefenen met een gratis demo account. Hier kun je zonder financieel risico je strategieën uitproberen en fijnslijpen. Daarnaast raden we je sterk aan dat je leert om grafieken en staafdiagrammen te lezen, zodat je beter trends en bewegingen kunt inschatten en hierop kunt handelen.

Als je klaar bent voor de volgende stap, dan is het tijd om echt in alle tips en strategieën te duiken die we voor je uiteen hebben gezet. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je staafdiagrammen moet lezen, wat de beste tijdstippen zijn voor binary options trading, hoe je in 10 stappen naar winst komt en nog veel meer. En als je de beste broker voor jou wilt kiezen, vergeet dan niet alle uitgebreide reviews te lezen. Dan weet je binnen no time welke brokers perfect zijn om bij te beginnen!

Ja ik ben klaar om te Handelen