Candlestick Charts

Candlestick charts zijn de perfect mix tussen een lijngrafiek en staafdiagram, waarmee je meer informatie krijgt dan wanneer je slechts een van beide zou gebruiken. In de basis kunnen handelaren met candlestick charts zien of bulls (the buyers) of bears (the sellers) de markt domineren. Als je in binary options handelt is het belangrijk om te weten hoe deze candlestick charts je helpen om de beste momenten in te kunnen schatten waarop je moet kopen en verkopen.

Om je een volledig beeld te geven behandelen we de volgende onderwerpen:

Handel met 100% inschrijfbonus bij 24option


Wat zijn Candlestick Charts?

De naam candlestick chart komt doordat ze worden opgemaakt uit dunne lijnen die de opening en sluiting van de aandelenprijs en de high/low range weergeven, wat eruit ziet als kaarsen.
Deze kaarsen zijn langs een grafiek gerangschikt, op een manier die vergelijkbaar is met een lijngrafiek. Maar zoals gezegd, je kunt hier dus meer informatie vanaf lezen dan bij een lijngrafiek.

  • The Bars

Elke kaars bestaat uit een lege of gevulde rechthoek. Deze geven, respectievelijk, aan of het aandeel boven of onder de initiële verkoopprijs is geëindigd. Als de kaars langer is, dan geeft dit aan dat er meer koop- of verkoopdruk was gedurende een periode, op basis van het investeerders gedrag tijdens die periode. De meest candlestick staven zijn rood en groen. Rode staven betekenen dat de asset prijs lager sloot dan op het moment van openen in die tijdsperiode. Groene staven betekenen dat de prijs in die periode hoger eindigden dan wat de beginprijs was.
De grootte van de staaf geeft de prijsbeweging weer van de asset vanaf het moment van openen tot sluiten.

  • The Wicks(Beter bekend als schaduwen)

Aan de boven- en onderkant van elke kaars zit een verticale lijn. Deze lijnen laten zien wat het hoogste en laagste punt was dat de asset gedurende een bepaalde periode bereikte. Lange wicks zijn in het algemeen indicatief voor een verandering in gedrag. Of kopers lieten de prijs stijgen waarna de handel afnam omdat investeerders de hoge prijzen niet wilden betalen, of vice versa. Het hoogste punt van de wick is de hoogste prijs waarvoor de asset werd verhandeld in die periode. Het laagste punt van de wick is de laagste prijs waarvoor de asset in die periode werd verhandeld.

De volgende video legt stap voor stap uit hoe je alle bruikbare informatie uit een Candlestick Chart kunt halen.

Ja ik wil zelf handelen

Candlestick charts gebruiken om te handelen

Door de jaren heen hebben investeerders gemerkt dat terugkerende trends in de markt meestal een betrouwbare indicator zijn van toekomstige ontwikkelingen. Als je naar deze indicatoren zoekt op een candlestick chart, dan helpt dat je om beter te kunnen bepalen of het het juiste moment is om je binary option te kopen of juist verkopen. Deze strategie noemen we price action trading en wordt door ervaren traders als een van de belangrijkste instrumenten beschouwd om zowel kennis op te doen als succesvol te handelen in binary options.

Veel voorkomende Chart Patronen en Termen

Als je meer bekend raakt met binary options trading, ga je deze patronen steeds vaker zien. Er is een enorme selectie aan verschillende soorten candle soorten beschikbaar bij stockcharts.com, die een fraai library hebben. We gaan ze hier niet allemaal af, maar hebben een selectie gemaakt van de meest voorkomende. Daar heb je tenslotte het meest aan.

    • Engulfing

Er is sprake van engulfing als een candle met een klein lichaam wordt gevolgd door een candle met een lichaam dat groter is aan beide uiteinden. De tweede kaars ‘overspoelt’ (of ‘overschaduwt’) de eerste kaars dus volledig. Het geeft aan dat er sprake is van een buyers markt als het bovenaan een opwaartse trend wordt weergegeven, en van een sellers markt als het onderaan een neerwaartse trend wordt weergegeven.Trading_the_Bullish_Engulfing_Candle_Pattern_body_Picture_2

    • Doji

Een Doji is een enkele kaars waarbij er weinig verandering is tussen de prijs bij het openen en de prijs bij het sluiten. Daardoor ziet het er dus uit als een kruis. Dit is een signaal dat er geaarzeld wordt op de markt, en kan een indicator zijn dat er een verandering aan zit te komen.bullish_doji_star

    • Morning Star & Shooting Star

Deze signalen vertegenwoordigen tegengestelde indicatoren van een ommekeer. Een morning star verschijnt als een kaars met een kort lichaam tussen twee kaarsen met lange lichamen instaat aan de onderkant van een neerwaartse trend – een indicator dat de markt in een buyers markt verandert.bullish_morning_star

Een shooting star is precies het tegenovergestelde. Een kaars met een kort lichaam en een lange schaduw boven een kaars met een langer lichaam aan de bovenkant van een opwaartse trend. Hiermee wordt aangegeven dat de markt een sellers markt gaat worden. Er zijn nog veel meer marktsignalen die je in candlestick chart kunt tegenkomen. Het is echter aan te raden om ze niet allemaal tegelijk te willen leren.

Niet iedereen zal ook direct onder de knie hebben hoe je een candlestick chart moet lezen. Zorg dus eerst dat je er een aantal snapt, en train jezelf om de veranderingen die daarmee worden aangegeven te signaleren en pas dit vervolgens toe om slim te investeren in binary options. Hoe vaker je het toepast, hoe sneller je het doorkrijgt. De BeursMeesters hebben een selectie van de meest belangrijke patronen voor je opgesteld. In het artikel Candlestick patronen uitgelegd hebben we een selectie gemaakt van de meest voorkomende patronen.

Hoe krijg ik een Candlestick Chart?

Als je een account opent bij een broker, dan zitten daar vaak charting pakketten bij inbegrepen. Het is een van de vele handige tools die worden aangeboden aan traders. Ook kun je gewoon naar FreeStockCharts.com gaan. Het enige wat je hoeft te doen is naar de site te gaan en om een candlestick chart tevoorschijn te toveren klik je op Settings, Plot Style, Candlestick, en klaar. Easy as that.
Zoals gezegd zal de ene trader sneller begrijpen hoe hij of zij een candlestick chart moet lezen – én toepassen tijdens het handelen – dan de ander. Zorg er in ieder geval voor dat je er veel mee oefent. Open dus een demo account bij een broker en maak beslissingen op basis van de indicatoren op de candlestick chart. Hoe beter je er in wordt, hoe meer je het toeval uit kunt sluiten, hoe succesvoller en winstgevender je wordt als trader!

Handel met 100% inschrijfbonus bij 24option