Bankroll Management

De balans van je Binary Options Budget

Als je besluit om te handelen in binary options, dan is het belangrijk dat je begrijpt dat dit niet zonder risico is. Binary trading is een vorm van gokken. Zo simpel is het. Als je een binary trade plaatst, gok je erop dat een gegeven asset tegen een bepaalde prijs wordt verhandeld op een bepaald moment. Heb je goed gegokt, dan win je geld. Heb je fout gegokt, dan verlies je geld. Zo simpel is het dus ook.

Gelukkig spelen bij binary options trading vaardigheid en intellect een veel grotere rol dan ooit het geval zal op het moment dat je een gokkast laat draaien, dus het is geen volledige blinde gok. De grootste kans om je risico te beperken is als je een goede trading methode ontwikkelt en slim omgaat met het budget dat je kunt investeren.

Hoeveel zet je in bij een trade?

Het managen van je bankroll betekent ook dat je moet bepalen hoeveel je inzet bij elke trade die je doet.

De meest voorkomende vraag die we krijgen van nieuwe traders is hoeveel ze moeten inzetten bij elke trade. Het is gebruikelijk dat nieuwe traders een groot percentage van hun budget inzetten bij hun trades. Een veelgemaakte fout, ingegeven door overmoed en ongeduld, vooral het laatste. De vuistregel is dat je 1% tot 2,5% van je totale budget investeert bij elke willekeurige trade. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van hoeveel vertrouwen je in een bepaalde trade hebt.

Belangrijk om te onthouden is dat je niet sneller stappen maakt als je in het begin direct veel inzet. Kies in plaatst daarvan dus voor een kleinere investering. Want wat je je moet afvragen is dit: heb je liever een paar hele grote winsten, gevolgd door hele grote verliezen – en dus een leeg account, of consistente, kleinere winsten die na verloop van tijd uitgroeien tot een groot succes?

Je bankroll managen terwijl je een trade doet

Je kunt ook je slim omgaan met je budget terwijl je middenin een trade zit. Als het er slecht uitziet voor je, moet je het moment kunnen bepalen waarop je eruit stapt en je verlies neemt, in plaats van je verlies alleen maar groter te laten groeien. Dit is wat je standaard moet meenemen in elke trading methode die je ontwikkelt; regels die bepalen op welk moment je in een trade stapt, en regels voor het moment waarop je er juist (op tijd) uitstapt. Die regels moet je testen door gebruik te maken van historische data en vervolgens uitproberen als je met virtueel geld speelt in een demo account, voordat je het uberhaupt in het echt uitprobeert.

De brokers die je op BeursMeesters.nl tegenkomt hebben allemaal een early closure feature, waar je de trade eerder kunt beëindigen tegen een kleinere winst of een kleiner verlies. Vaak kun je dit tot in de laatste minuten van de trade besluiten.

Als je aan het handelen bent, of je nu wint of verliest, betaal je hier sowieso voor in de vorm van een ‘spread’ (het deel dat de broker pakt). De spread werkt bij binary options anders dan waar je wellicht bekend mee bent van Forex trading. Om eerlijk te zijn zijn de spreads in binary options – ook al claimen brokers dat het zero-spread of no-spreads zijn, veel hoger dan bij veel andere markten het geval is.

Als je dus een trade verliest en ‘niets krijgt’, speel je niet break-even, je verliest daadwerkelijk geld. Namelijk het bedrag dat je van tevoren riskeerde op de trade. En als je een trade wint, verlies je nog steeds de spread. Als je $100 investeerde en de broker betaalt een return van 90%, dan heb je dus een 10% spread. Kortom, over een langere periode moeten je trades je verliezen meer dan compenseren. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je een echt betrouwbare methode ontwikkelt waarmee je consistent wint. Je moet in staat zijn om je winnende trades te kunnen herhalen, en je verliezen te kunnen voorspellen – of incalculeren.

Veel nieuwe handelaren horen liever niet dat ze voorzichtig moeten beginnen als ze de wereld van binary options betreden. Maar de realiteit is simpelweg dat voorzichtigheid een belangrijk onderdeel van je trading strategie moet zijn. Je kunt van binary options trading je enige bron van inkomsten maken, maar dan moet je het ook wel professioneel benaderen als een beroep. Dat betekent dat je het geduld moet hebben om beter te worden en langzaam maar zeker je vaardigheden verbetert en zo een professionele methode ontwikkelt.

Laatste wijze woorden: Als je serieus overweegt in deze business te stappen en je ontwikkelt echt een specifiek en gedetailleerd plan voor zowel je budget management als trading strategie, dan heb je de meeste kans om een succesvol handelaar te worden.

Het feit dat je de site van de BeursMeesters bezoekt geeft aan dat je goed op weg bent.